Geen categorie · Review

Recensie: Je kunt geen kant op – Astrid Sercu (NL)

Ik lees niet meer zo vaak Nederlandse boeken, maar voor de boeken van Astrid Sercu maak ik graag een uitzondering! In deze blogpost lees je wat ik van haar tweede boek Je kunt geen kant op vond.

Waar gaat het boek over?

Één school,
Vier klasgenoten.
Twee gijzelnemers.

Een gevaarlijke gevangene ontsnapt uit de gevangenis. En enkele dagen later vallen twee gewapende mannen een school binnen. Ze zijn op zoek naar een meisje. Ze praten over wraak. Al snel loopt de overval volledig uit de hand en vier tieners, onder wie Mien en Mats, worden gegijzeld in een klaslokaal. Slagen ze erin heelhuids te ontsnappen? Wie valt te vertrouwen? En vooral: wie niet?

Wat vond ik ervan?

Na het lezen van Astrid’s eerste boek Je zult van me houden was ik opnieuw zeer benieuwd naar dit nieuwe boek Je kunt geen kant op. Dit boek heeft mij wederom niet teleurgesteld!

Ik was in boek één al grote fan van het vriendengroepje van Mien, Victoria en Alix en nu zelfs nog meer. Ik vind het zo’n gezellig, avontuurlijk groepje meiden.

Je kunt geen kant op draait wederom rond een mysterie / misdaad. Ik kon niet stoppen met de pagina’s te verslinden. Telkens wanneer ik dacht: ‘Aha, nu heb ik door hoe het in elkaar zit!’, werd het tegendeel toch weer bewezen. Ik besliste om dit boek te annoteren en ik ben blij met deze beslissing. Hierdoor kan ik zien hoe ik vaak op het foute spoor werd gezet terwijl ik toch zo zeker was van mijn theorie.

De humor die aanwezig was in Je kunt geen kant op is een hele fijne toevoeging. Ook zat er op het einde van het verhaal wel een soort moraal verstopt, die ik zeker wist te appreciëren.

Het spanningsgehalte in dit verhaal ligt hoog en ik zat doorheen het boek vaak op het puntje van mijn stoel. Ik vond dit zeker weer een geslaagd boek van Astrid!

Rating: 4.5 out of 5.

2 thoughts on “Recensie: Je kunt geen kant op – Astrid Sercu (NL)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s