Book Haul · Geen categorie · Monthly posts · wrap up

Book haul en wrap up: april 2020

De maand april was weer een mooie leesmaand! Je leest er alles over in deze blogpost!


In maart kocht ik Girl, Woman, Other van Bernardine Evaristo bij de lokale boekhandel. In april kreeg ik dit boek toe, dus reken ik het bij mijn haul van april.

In april was er een soort van ebook sale bij bol.com. Hier heb ik me weer lichtjes laten gaan en kocht ik volgende ebooks:

 • The Cactus – Sarah Haywood
 • Less – Andrew Sean Greer
 • In Five Years – Rebecca Serle
 • Yes No Maybe So – Becky Albertalli
 • Whisper Network – Chandler Baker

Op Instagram verkocht iemand tweedehands de eerste twee delen van de Firebird serie van Claudia Gray. Ik kocht dus volgende boeken van haar:

 • A Thousand Pieces of You – Claudia Gray
 • A Thousand Skies Above You- Claudia Gray

Nogmaals op Instagram verkocht iemand tweedehands boeken. Ik kocht volgende boeken:

 • Hold Still – Nina Lacour
 • Wat de zee vertelt – Julia Drake

Na mijn verjaardag kocht ik nog 4 cadeautjes voor mezelf:

 • Layoverland – Gabby Noone
 • The Night is Darkening Round Me – Emily Brönte
 • Letters to a young poet – Rainer Maria Rilke
 • Dear Edward – Ann Napolitano

Na deze toch wel veel te enthousiaste book haul van april heb ik mezelf een book buying ban opgelegd. Ik hoop dus in mei een niet al te grote book haul te moeten noteren in mijn blogpost.

Aangezien ik in april jarig was, kreeg ik volgende boeken cadeau:

 • Little fires everywhere – Celeste Ng
 • Tweet cute – Emma Lord
 • Invisible women – Caroline Criado Perez
 • 21 lessen voor de 21ste eeuw – Yuval Noah Harrari
 • The best of me – Nicholas Sparks

Op naar mijn wrap up van april!

Als eerste boek van april las ik Beproevingen van Janine Keijser. Na het lezen van Rauw was ik hier heel benieuwd naar. Ik gaf het boek 4,5 sterren. Mijn volledige recensie lezen jullie hier.

Volgende op de wrap up lijst is Ons huis staat in brand van Greta Thunberg. Ik vond dit een indrukwekkend boek en gaf het 3 sterren. Mijn recensie hiervan lees je hier.

Om mijn TBR lijst voor de Kill your TBR readathon verder af te werken, las ik Dor van Neal & Jarrod Shusterman. Ik vond dit een heel goed boek, ik werd er als het ware in meegesleurd. Ik gaf het boek 4,75 sterren. Mijn recensie hiervan vind je hier.

Het vierde boek van april werd Four: a Divergent Story Collection van Veronica Roth. Ik las de Divergent trilogie al uit 3 jaar geleden, maar ben nooit begonnen in Four. Gelukkig heb ik dit deze maand gedaan. Ik luisterde naar het audioboek en gaf het 3 sterren.

Aangezien er eind maart een stock sale was op Urban Outfitters, kocht ik het kleine schattige boekje: Please stop touching me… and other haikus by cats van Jamie Coleman. Het was een snel en schattig boekje om te lezen. Ik gaf het 3 sterren.

Omdat het midden april ook mogelijk werd om boeken uit te lenen van de bibliotheek via de afhaaldienst, besloot ik om Zeg me dat ik oké ben van Marcel Hendrickx (opnieuw) te lenen. Ik leende dit boek al eens in september 2019, maar had geen tijd meer om het boek uit te lezen omdat mijn uitleentermijn verstreken was. In april 2020 (na 7 maanden!!) las ik het boek dan eindelijk uit. Ik gaf het boek 3,75 sterren. Ik vond het zeer leerrijk en informatief om te lezen.

Na het alweer veel te lang uitstellen van het lezen van een boek, las ik eindelijk The Giver of Stars van Jojo Moyes. Ik heb heel veel spijt dat ik zolang gewacht heb met dit boek te lezen, want ik denk dat dit wel eens een van mijn favoriete boeken van 2020 kan zijn. Ik gaf het boek 5 sterren. Mijn recensie kan je hier lezen.

April was ook de maand waarin ik eindelijk de Love Online serie van Jos Pierce uitlas. Ik kocht de laatste 4 delen van de serie en las deze dan ook in april. Deel 3 van de serie heet All Hail The Queen. Ik gaf het 3 sterren. Ik vond dit deel net iets minder goed als de andere delen. Het vierde deel van de serie heet Look For The Stars. Door dit boek werd ik steeds benieuwder naar wat ging volgen. Ik gaf het 4 sterren. Het voorlaatste deel was dan What Might Have Been. Ik gaf het 5 sterren. Dit boek eindigde in een heel spannende cliffhanger, waardoor ik diezelfde dag het laatste boek ‘What Love Looks Like’ heb uitgelezen. Ook dat boek gaf ik 5 sterren. Na het lezen van het laatste deel viel ik een beetje in een zwart gat. Ik was zo in het verhaal gezogen, dat het even wennen was om geen volgend deel meer te hebben om te lezen. Ik vond het dan ook een zeer goede serie!

Als twaalfde boek van april las ik A Thousand Pieces Of You van Claudia Gray. Ook dit boek zou wel eens kunnen behoren tot een van mijn favoriete boeken van 2020. Ik zag dit boek al heel wat jaren terug voorbijkomen in de book community, maar dacht altijd dat dit boek niets voor mij zou zijn. Dat had ik dus duidelijk verkeerd gedacht. Ik vond dit zo’n goed boek! Ik gaf het boek 5 sterren. Een review hiervan volgt later nog.

Als laatste las ik Little Fires Everywhere van Celeste Ng. Ik las dit boek gelijktijdig met een vriendin die de serie keek. Ik vond het heel leuk om te bespreken wat de grote verschillen waren tussen het boek en de serie. Ik gaf het boek 4 sterren.


April was alweer een goede leesmaand. Ik las 13 boeken uit, waarvan 9 fysieke boeken. Dit zorgt ervoor dat mijn fysieke TBR toch weer wat kleiner is.

Wat lazen jullie in april? Let me know in de comments!

5 thoughts on “Book haul en wrap up: april 2020

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s