Book Haul · Geen categorie · Monthly posts · wrap up

Book haul en wrap up: maart 2020

In maart heb ik toch weeral wat boeken gekocht. De boekenweek vond dan ook plaats in maart en dat kon ik niet zomaar laten schieten. Eerst en vooral kocht ik op awesomebooks 4 tweedehands boeken. Ter gelegenheid van World Book Day bood awesomebooks een kortingscode aan bij aankoop van tweedehandsboeken. Ik kocht:

 • How to Find Love in a Bookshop – Veronica Henry
 • Paris for One and Other Stories – Jojo Moyes
 • I Might Regret This – Abbi Jacobson
 • Educated – Tara Westover

Ter gelegenheid van de boekenweek kocht ik volgende boeken:

 • Generaal zonder leger – özcan Akyol
 • Leon & Juliette – Annejet Van Der Zijl
 • Je bent jong en je rouwt wat – Lisanne Van Sadelhoff

Omdat Invisible Women van Caroline Criado Perez al lang op mijn anticipated reads lijst stond, kocht ik dit ebook begin maart. Ik ben benieuwd om er (hopelijk in april) in te beginnen lezen.

Ter gelegenheid van de #ikleesmee discussie van bealeest en belgian_reads kocht ik ook het ebook van Het Hollandse Huis van Ann Patchett.

Op het nippertje maakte ik eind maart nog gebruik van mijn kortingscode voor een jaarabonnement van Bookchoice. Hierdoor heb ik deze maand volgende ebooks ontvangen:

 • Ik wil met je mee – Jill Mansell
 • 29 seconden – T.M Logan
 • Zonder liefde – Stefan Brijs
 • Vox – Christine Dalcher
 • Uit het Zuiden – Carine Crutzen
 • Een stralende toekomst – Rebecca Makkai
 • Bezeten – Sander Blom
 • De winter van de profeet – Håkan Östlundh

Nu over naar mijn wrap up van maart! Maart was mijn beste leesmaand ooit. Nog nooit heb ik zoveel boeken in één maand gelezen. In maart las ik dan ook maar liefst 17 boeken uit, een persoonlijk record!

Ik begon de maand met het uitlezen van Girl, Woman, Other van Bernardine Evaristo. Dit boek heeft me aangenaam verrast. In het begin moest ik enorm wennen aan de schrijfstijl die Evaristo toepast, maar in the end vond ik het een heel mooi en leerzaam boek. Ik gaf het boek 5 sterren.

Daarna las ik She Must Be Mad van Charly Cox uit. Dit boek is een poëzie boek, en daar houd ik normaal gezien wel van. Toch wist dit boek me eigenlijk niet volledig te bekoren, misschien ook wel omdat ik hier hoge verwachtingen van had. Ik gaf het boek dan ook 2,75 sterren.

Nadat dit boek al veel te lang op mijn TBR stond, heb ik Rauw van Janine Keijser gelezen. Ik vond het een enorm goed boek en gaf het 4 sterren. Mijn recensie kan je hier lezen.

Zoals ik in mijn februari book haul en wrap up post al zei, zou ik proberen om zoveel mogelijk boeken van mijn book haul van februari te lezen in maart. Na het lezen van Rauw, begon ik aan 40-45: het verhaal van de spektakel-musical van Ria Maes. Ik heb de musical vorig jaar gezien en was er helemaal overdonderd door. Ik vond het dan ook fijn om het verhaal zo te lezen. Ook las ik De buitenjongen van Paolo Cognetti en Hoe je stopt met plastic van Will McCallum uit. De boeken kregen respectievelijk 2,75 en 3,5 sterren.

In het thema van de boekenweek 2020, schreef Özcan Akyol een klein boekje. Het was een soort essay over hoe de literatuurwereld er nu voor staat. Ik vond het een zeer interessant boekje om te lezen. Ik gaf het 2,75 sterren. Bij de aankoop van een boek, kreeg ik helaas het boekenweekgeschenk niet. Ik kreeg wel de kans om deze van iemand te krijgen, en heb Leon & Juliette van Annejet van der Zijl dan toch nog met veel plezier kunnen uitlezen. Ik vond het een erg mooi boek en gaf het 4,5 sterren.

In maart kreeg ik van een lieve vriendin het boekje Kindred Spirits van Rainbow Rowell. Toevallig is dit boekje geschreven voor de World Book Day in 2016. Ik las dit boekje dan ook uit in de boekenweek. Het was een aangenaam boekje om snel te lezen. Ik gaf het 4 sterren.

In maart kwam Je bent jong en je rouwt wat van Lisanne van Sadelhoff uit. Dit boek wist me enorm te raken. Ik gaf het 5 sterren. Mijn recensie hierover lees je hier.

Voor school moest ik ook 2 boeken lezen, die ik hier niet ga vermelden maar welke ik wel heb meegeteld in mijn reading challenge.

In mijn zoektocht naar een bepaald boek, kwam ik de kleine pocketversie van He’s just not that into you van Greg Behrendt tegen. Ik kon dit boek niet laten liggen en heb het dan ook onmiddellijk gelezen. Ik gaf het 3 sterren.

Nadat Genoeg van Yentl Keuppens al 5 maanden op mijn TBR lag te wachten, las ik ook dit boek uit in maart. Ik was minder fan van dit boek dan dat ik was van haar eerste boek en gaf het boek 2,75 sterren.

Om toch ook al een mini beetje van mijn maart book haul weg te werken, las ik I Might Regret This van Abbi Jacobson ook uit. Ik vond het een heel eerlijk geschreven boek en gaf het 3 sterren.

Nadat ik Just One Day van Gayle Forman (wat me terug helemaal into reading heeft gebracht trouwens) had uitgelezen in 2016, was ik heel benieuwd naar het vervolg hierop: Just One Year. Dit boek heb ik eindelijk vastgenomen deze maand, en ik heb zoveel spijt dat ik dit niet eerder gedaan heb. Dit is het eerste boek in lange tijd waarbij ik zoveel feelings kreeg bij het lezen. Ik gaf het boek 4,75 sterren.

Als laatste las ik Het Hollandse Huis van Ann Patchett uit voor de #ikleesmee discussie die ik hierboven vermeld heb. Ik ben heel blij dat ik op deze leesclub gebotst ben, want anders had ik dit geweldige boek nooit uit mezelf opgenomen. Ik gaf het boek 4 sterren.

Op de valreep (31/03 ‘s avonds) las ik toch nog een boek uit! The Friend van Sigrid Nunez. Ik vond het een heel intrigerend boek en gaf het 3 sterren. Dit is tevens het eerste boek dat ik uitlas voor de Kill Your TBR readathon van thereaderinpink!

Zo, dit was mijn book haul en wrap up van maart! Hoeveel boeken hebben jullie gekocht en/of gelezen in maart?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s