Geen categorie · Varia

Mijn all time favoriete boeken


In deze toch wel bizarre tijden, dacht ik dat het wel een goed idee zou zijn om mijn all time favoriete boeken te delen met jullie. De boeken die ik ga noemen, zijn boeken die ik enorm goed vond en altijd zal aanraden om te lezen!

  1. Heartstopper – Alice Oseman

Dit boek is een absoluut feel good boek en een ontspannend boek. Ik ben heel benieuwd om volume 2 en 3 te lezen!

Waarover gaat het boek?

Boy meets boy. Boys become friends. Boys fall in love. An LGBTQ+ graphic novel about life, love, and everything that happens in between – for fans of The Art of Being Normal, Holly Bourne and Love, Simon. Charlie and Nick are at the same school, but they’ve never met … until one day when they’re made to sit together. They quickly become friends, and soon Charlie is falling hard for Nick, even though he doesn’t think he has a chance. But love works in surprising ways, and Nick is more interested in Charlie than either of them realised. Heartstopper is about love, friendship, loyalty and mental illness. It encompasses all the small stories of Nick and Charlie’s lives that together make up something larger, which speaks to all of us.

2. Het moois dat we delen – Ish Ait Hamou

Ik was oprecht overdonderd door dit verhaal. Er zit zoveel betekenis tussen en in elke lijn. Over elk klein aspect is nagedacht en het boek draagt bijgevolg zo’n belangrijke boodschap: haat mag nooit overheersen.

Waarover gaat het boek?

Soumia en Luc wonen in dezelfde buurt, maar kennen elkaar niet. Zij probeert wanhopig het verleden achter zich te laten. Hij leeft in en met het verleden. Wanneer ze elkaar bij toeval leren kennen, komen ze voor verscheurende keuzes te staan

3. Waar het licht is – Jennifer Niven

Nu dit boek verfilmd is, ben ik helemaal klaar om deze opnieuw te lezen! Dit boek gaf me een echte brok in de keel. Een super mooi boek!

Waarover gaat het boek?

Theodore Finch is gefascineerd door de dood en wil een einde aan zijn leven maken, maar elke keer gebeurt er iets waardoor hij het toch niet doet.Violet Markey telt de dagen af tot haar diploma-uitreiking, zodat ze het bekrompen stadje waar ze opgroeit voorgoed achter zich kan laten en niet langer geconfronteerd hoeft te worden met de pijnlijke herinneringen aan haar gestorven zus.Wanneer Finch en Violet elkaar op de rand van de hoge klokkentoren op school ontmoeten, is het niet helemaal duidelijk wie wie redt. Maar vanaf dat moment groeit er iets van vriendschap tussen hen. Langzaam maar zeker geven ze hun geheimen aan elkaar prijs: Violet ontdekt dat Finch niet de enge freak is waar iedereen hem voor houdt en Finch leert Violet weer van het leven te houden. Violet bewaart Finch’ geheim angstvallig, maar kent zij wel al zijn geheimen

4. It’s not ok to feel blue and other lies – Scarlett Curtis

Ik vond het heel mooi om de verhalen in dit boek te lezen! Dit is zo’n puur boek en is goed om te lezen als je meer over mental health wilt weten, zonder het “theoretische” aspect erbij te hebben.

Waarover gaat het boek?

Jameela Jamil Everyone has a mental health. So we asked: What does yours mean to you? THE RESULT IS EXTRAORDINARY

5. Eleanor Oliphant is completely fine – Gail Honeyman

In dit boek volg je het leven van Eleanor Oliphant. Ik vond het een heel puur boek, met een mooie boodschap erachter.Dit boek is vertaald naar het Nederlands en is te vinden onder de naam: ik ben Eleanor Oliphant.

Waarover gaat het boek?

Eleanor Oliphant has learned how to survive – but not how to live Eleanor Oliphant leads a simple life. She wears the same clothes to work every day, eats the same meal deal for lunch every day and buys the same two bottles of vodka to drink every weekend. Eleanor Oliphant is happy. Nothing is missing from her carefully timetabled life. Except, sometimes, everything. One simple act of kindness is about to shatter the walls Eleanor has built around herself. Now she must learn how to navigate the world that everyone else seems to take for granted – while searching for the courage to face the dark corners she’s avoided all her life. Change can be good. Change can be bad. But surely any change is better than… fine?

6. Everything, everything – Nicola Yoon

Ik las dit boek al heel wat jaar geleden, maar keek de film een maand geleden. Dit was een van de eerste boeken die ik op 1 dag volledig uitlas en die me nog lang deden nazinderen over het verhaal.

Waarover gaat het boek?

Madeline Whittier is allergisch voor de buitenwereld. Zo allergisch zelfs dat ze nog nooit in haar zeventien jaren buiten is geweest. Maar wanneer Olly naast haar komt wonen en met Maddie wil praten, beginnen er kleine scheurtjes te komen in de glazen bol die haar moeder om haar heen had gebouwd. Olly schrijft zijn Messengeradres op een papiertje en houdt het tegen het raam en plotseling gaat er een deur open. Maar durft Maddie wel buiten haar comfortzone te gaan.

7. Notes on a nervous planet – Matt Haig

In dit boek linkt Matt Haig de nervositeit van de mensen aan de huidige maatschappij. Dit is een heel interessant en leerrijk boek.Dit boek is vertaald naar het Nederlands en te vinden onder: planeet paranoia.

Waarover gaat het boek?

The world is messing with our minds. Rates of stress and anxiety are rising. A fast, nervous planet is creating fast and nervous lives. We are more connected, yet feel more alone. And we are encouraged to worry about everything from world politics to our body mass index. – How can we stay sane on a planet that makes us mad? – How do we stay human in a technological world? – How do we feel happy when we are encouraged to be anxious? After experiencing years of anxiety and panic attacks, these questions became urgent matters of life and death for Matt Haig. And he began to look for the link between what he felt and the world around him.

Laat in de comments zeker weten welke boeken jullie all time favorieten zijn!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s