Book Haul · Geen categorie · Monthly posts · wrap up

Book haul en wrap up: februari 2020

Februari was dé maand van de grote book haul! Ik heb me in februari (misschien iets té hard 😉) laten gaan bij het kopen van boeken, maar dit is wel deels te danken aan het feit dat er twee grote boekenuitverkopen waren in de buurt.

Ik begin met mijn book haul van februari.

Eerst en vooral werd op 1 februari mijn abonnement van Bookchoice vernieuwd. Hierin zaten 7 boeken, nl.:

 • De offers – Jeroen Windmeijer
 • Eerste liefde – David Nicholls
 • Rosalinds leugen – Muna Shehadi
 • Spion buiten dienst – John Le Carré
 • Veel liefs – Beth O’Leary
 • Perfecte resten – Helen Fields
 • Op weg naar de toekomst – Marjan Berk
 • Jagersmaan – Jan Vantoortelbom

Met schaamte moet ik toegeven dat ik nog geen enkele van deze boeken gelezen heb tot op heden. Ik ben wel heel erg benieuwd naar ‘eerste liefde’ van David Nicholls en ‘veel liefs’ van Beth O’Leary. Van beide boeken heb ik al veel goeds gelezen, en ik ben dus heel benieuwd om zelf te ontdekken wat ik van deze boeken vind.

Eind februari waren er dan de twee grote boekenuitverkopen, nl. deze van Standaard Boekhandel en van Lannoo.

In de Standaard Boekhandel uitverkoop kon ik deze boeken scoren:

 • 40-45: het verhaal van de spektakel-musical – Ria Maes
 • ON just my own LINE – Yentl Keuppens
 • De buitenjongen – Paolo Cognetti
 • Soul Tourists – Bernardine Evaristo

Van deze boeken heb ik er al 2 gelezen, nl. ‘40-45: het verhaal van de spektakel-musical’ en ‘ON just my own LINE’.

Ik ben afgelopen jaar naar 40-45 gaan kijken, en ik was oprecht weggeblazen door deze musical. Het gevoel dat de acteurs in hun rollen leggen en het verhaal dat verteld wordt, is enorm aangrijpend. Toen ik zag dat er een boek over de musical kwam, was ik dus zeer benieuwd om deze ook te lezen, en ik moet zeggen: het was helemaal niet teleurstellend. Ik vond het een enorm goed boek, waarin het verhaal heel goed werd uitgelegd. Het was een hele andere ervaring om het verhaal te lezen, nadat ik de musical ook gezien had. Ik gaf het boek dan ook 4,5 sterren.

Yentl Keuppens volg ik al een hele lange tijd op Instagram. Ik las een tijdje geleden ook haar eerste boek, 100% Yentl, en vond dat een heel aangrijpend boek. Natuurlijk vertelt ON just my own LINE een heel ander verhaal dan 100% Yentl, maar ik was enorm benieuwd om eens een andere kant van Yentl te zien. Dit boek staat boordevol met tips om als influencer te kunnen uitbreken. Ikzelf heb geen ambities om influencer te worden, maar vond het wel heel interessant om dit boek te lezen. Ik gaf het dan ook 3 sterren.

Op de Lannoo boekenmarkt scoorde ik deze boeken:

 • RENS – my lifestyle guide – Rens Kroes
 • Hoe je stopt met plastic – Will McCallum
 • Wat zou Martin doen? – Nic Stone
 • I see London, I see France – Sarah Mlynowski

Hiervan heb ik slechts één boek gelezen tot op heden, en dat is de lifestyle guide van Rens Kroes. Ik vind het altijd leuk om ook boeken te lezen die anders zijn dan bv. romans. Een lifestyle guide als deze van Rens Kroes, vond ik dus zeer aangenaam om te lezen. Het boek bevat tips voor tal van onderwerpen, zoals: body, mind, planet,… Er worden recepten aangeboden om zelf verzorgingsproducten te maken, maar er staan ook recepten in voor lekkere maaltijden. Ik vond dit een zeer aangenaam boek om te lezen, en gaf het dan ook 4 sterren.

Ik hoop volgende maand een groot deel van mijn haul te lezen!

Voor de rest las ik ook nog enkele andere boeken.

Het eerste boek dat ik uitlas in februari, was Notes To Self van Emilie Pine. Ik had hier al enkele reviews van gelezen op instagram, en was dus heel benieuwd naar het boek. Het boek bevat essays van Pine, die ik heel interessant vond. Het boek las als een trein en ik gaf het dan ook 5 sterren.

Als tweede boek van de maand las ik More Weird Things Customers Say in Bookshops van Jen Campbell. Nadat ik het eerste boek gelezen had en deze echt hilarisch vond, was ik zeer benieuwd naar het tweede boek. Ook dit boek bevat enorm grappige uitspraken. Ik vond het een heel ontspannend boek om te lezen en daarom kreeg het 4 sterren.

Nadat ik Bad Feminist in augustus 2019 al gestart was, heb ik deze eindelijk uitgelezen in februari. Ik moest bij het lezen in augustus zo hard wennen aan het feit dat het boek zich niet strikt op feminisme alleen focuste, dat ik het boek snel uit het oog verloor. In februari nam ik het boek terug op, en had ik het in een mum van tijd uit. Ik had veel tijd nodig om aan het idee te wennen dat het boek ook nog andere onderwerpen aansneed, maar toen ik hieraan gewend was las ik het boek snel uit. Ik gaf het boek uiteindelijk 3 sterren. Ook al heeft het lang geduurd voordat ik het had uitgelezen, toch vond ik het een goed boek.

Toen ik eind januari de Urban Outfitters bezocht, zag ik dat heel wat van hun boeken voor de helft van de prijs werden aangeboden. Hier maakte ik gretig gebruik van, en dus kocht ik How Poetry Can Change Your Heart en How to Break Up with Your Phone. Beide boeken waren vrij korte boekjes en vond ik zeer fijn om als ‘quick read’ erbij te nemen. How Poetry Can Change Your Heart kreeg 5 sterren. Ik hou enorm veel van poëzie en vond dit zo’n leerrijk boek. How to Break Up with Your Phone kreeg 4 sterren. Het boek bevatte heel veel goede tips om je telefoonverbruik te verminderen en ik wil deze zeker en vast gaan toepassen.

Hiernaast kreeg ik ook een recensie exemplaar van Netgalley, nl. Break Your Own Glass Slippers van Amanda Lovelace. Ik was al een groot fan van de Women Are Some Kind of Magic serie, dus was ik enorm benieuwd naar haar nieuw boek. Ook dit boek wist me te bekoren. Het kwam op een moment dat ik het nodig had, waardoor ik er ook dubbel zo hard van genoot. Het boek bracht me veel bij over self love and voor jezelf zorgen. Ik ben ook echt absoluut verliefd op Lovelace’s schrijfstijl. Het boek kreeg dan ook 5 sterren van mij.

Last but not least, las ik Big Little Lies van Liane Moriarty uit. Ik kreeg dit boek in augustus 2019 cadeau van een vriendin, maar liet het weer veel te lang op de boekenplank liggen. Ik sprak met mijn vriendin een deadline af waartegen ik het boek zou uitlezen, maar heb deze overigens niet gehaald, oeps. Gelukkig heb ik het boek wel nog uitgekregen in de afgesproken maand! Achteraf vroeg ik me af waarom ik het boek zo lang had laten liggen, want het is een enorm goed boek. Het is spannend en goed geschreven. Ik vond het boek zelfs leuker als de tv serie! Het boek kreeg dan ook 5 sterren.

Ik ben deze maand zeer gul geweest met 5 sterren, aangezien ik maar liefst 4 van de 9 boeken vijf sterren gaf!

Ik ben zeer benieuwd welke boeken van mijn bookhaul ik in maart ga uitlezen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s